Jukka T. Salminen

Ilmaston muutos on uhka hyvinvoinnillemme. Terveyden ja hyvinvoinnin saavutuksemmejopa 50 vuoden ajalta uhkaavat tuhoutua, ellemme ryhdy toimiin.
Meistä jokainen voi tehdä osansa ja kaikki teot ilmaston hyväksi ovat tärkeitä. Vuonna 2015 tapahtunut maahanmuuttoliike Eurooppaan on pientä verrattuna siihen, kun kansat lähtevät liikkeelle Afrikan eteläosasta kuumuuden käydessä sietämättömäksi. THL: n pääjohtaja Juhani Eskola  on todennut, että juomaveden suolamäärän kasvu vaikuttaa jo nyt mm Välimeren maissa ihmisten terveyteen hulvattoman makean veden käytön vuoksi. Esimerkiksi väkivaltaisen käyttäytymisen on todettu lisääntyvän  ilmaston lämpiämisen vuoksi. Voisinko hillitä perheessäni ilmastonmuutosta vähentämällä auton käyttöä pyöräilemällä ja kävelemällä lähimatkat. Voisimmeko hieman vähentää lihan kulutusta ruuanlaitossa. On monia asioita joita voisimme tehdä toisin hyvinvointimme siitä kärsimättä.
Kevään eduskuntavaalit ovat varmasti ilmastonmuutos vaalit. Tarkkaile miten ehdokkaat suhtautuvat asiaan. Itse olen valmis toimimaan hiilipäästöjen vähentämiseksi ja turvaamaan elinolosuhteet tuleville sukupolville!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit