Kevään 2019 eduskuntavaalit ovat Suomalaisille huipputärkeät. Teemoiksi nousevat ainakin seuraavat kolme:

Ilmastomuutoksen hallinta:
Muutoksia on tehtävä pian. Suomi tarvitsee koko maan kattavan joukkoliikennestrategian, autoveron poistamisen vähäpäästöisiltä henkilöautoilta, 25 % hiilipäästöistä syntyy liikenteestä. Maan energiatuotannon tarkistamisen ja laajan ilmastomuutoksen estämisen toimenpideohjelman aika on nyt.  Suomi on pieni maa, mutta se voi olla tässäkin esimerkkinä. Emme voi
jättää saastunutta ja likaista maapalloa lapsillemme ja lastenlapsillemme !

Soteuudistus kansalaislähtöisesti:
Ei ole sama, mitä sotesta eduskunnassa päätetään.  Lopputuloksen pitää olla sinun ja meidän terveydenhuollon ja sosiaalihuollon palveluja parantava. Meillä ei ole varaa pitää sairaita jonossa, jonotuksen on loputtava! Käyttöön pitää ottaa viimeisin digiteknologia sekä asiakkaita että työntekijöitä hyödyntämään. 2019 käynnistyy sotesisältölakien uudistus, joiden käsittelyyn tarvitaan soteasiantuntemusta uudistuvalta kansanedustajajoukolta !

Kansalaisten oikeudet:
Lasten, lapsiperheiden ja ikääntyvien eläkeläisten oikeudet ovat esillä vahvasti ensi eduskuntakaudella.
Alle kouluikäiset lapset tarvitsevat maksuttoman kaksivuotisen esiopetuksen, peruskoulun ja toisen asteen pitää muodostaa joustavan ja rajattoman jatkumon varhaiskasvatuksesta lähtien.
Perheiden perustamiseen tarvitaan rakkautta, mutta myös taloudelliset edellytykset sekä perheen ja työelämän yhteensovittamista.
Työttömyys on hellittämässä, mutta toimia tarvitaan edelleen. Työttömyyden hoitoon liittyy tarpeetonta byrokratiaa, Työtön tarvitsee ennenkaikkea työtä !
Ikääntyvät eläkeläiset ovat rakentaneet tätä maata, heidän eläkkeitään ei kohdella nyt yhdenvertaisesti muun verotuksen kanssa. Ei ole oikein, että kiitokseksi pitkästä työpanoksesta eläkkeesi on köyhyysrajan tuntumassa tai että saatat saada ns.raippaveron. Taitettu indeksi ja rappavero ovat häpeällistä eläkeläisten kohtelua. Verotusta pitäisi pikaisesti tarkistaa niin että he voivat elää yhdenvertaisesti muiden kansalaisten kanssa. Vanhuus on tavoiteltava elämänvaihe, täynnä elämää ja turvaa !

Jukka T. Salminen, soten ja koulutuksen asiantuntija
KM, apulaiskaupunginjohtaja
Kansanedustajaehdokas, Kokoomus
Uudenmaan vaalipiiri

Kommentit

  1. Nostaisin listalle työtä tekevien asiat. Jonkun tämä kaikki pitää myös maksaa, joten olisi hienoa, että kokoomuksesta löytyisi myös edustajia, jotka muistaisivat ajaa niin koulutusmahdollisuuksia (digitalisaatio) kuin työntekijöiden jaksamiseen liittyviä asioita.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit